Proficiat aan de honderdjarige Elisa

De 100ste verjaardag (2 augustus) van Elsa Buyk is zonder officiële plechtigheden voorbijgegaan. Alles was gepland voor een feestje ten huize in de Waregemstraat, maar de coronamaatregelen maakten dit onmogelijk. Elsa woont op de Molenhoek en is de eerste eeuweling van die wijk. Zij is vertrouwd met de wijk en kent er veel mensen. ,,Ik ben afkomstig van Ooigem en verloor op jonge leeftijd mijn moeder. Ik huwde in maart 1943 met Noë Vanhoutte. Wij kregen drie kinderen (Lea, Rita en Krista). Er zijn vijf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.’’
De eeuwelinge zette zich samen met haar man gedurende 22 jaar in voor de werking van de Sint-Annavrienden van de wijk. Tussen en met de mensen zijn, is haar grote wens. ,,Ik kan mij moeilijk bewegen maar geniet van een babbeltje. Jammer dat dit met de corona zeer beperkt is. Maar eenmaal dit voorbij zal ik mijn achterstand wel inhalen.’’
Zij vult de dagen met naar televisie te kijken en paternosters bidden. Op tijd een glaasje porto en ’s avonds een goeie trappist.
Proficiat aan de derde eeuwelinge van Deerlijk in evenveel maanden.