Ontdek fietsend de textielroute

Vanaf Open Monumentendag zondag 13 september kan de textielroute gefietst worden. Een terugblik op de bloeiende textielnijverheid in Deerlijk vanaf de jaren 1950.
Leen Lefebre: ,,De textielroute wordt weergegeven in beeld, in kaart alsook in woord. Zo kan men de restanten van de textielnijverheid in het straatbeeld ontdekken.’’  Onderweg zijn er vragen te beantwoorden en zo Deerlijkbons te winnen. Op de fietskaart staan gele vakjes, waar de oplossingen te vinden zijn.’’
Jan Vanoverberghe: ,,Tussen 13 september en 1 november 2020 de oplossing van het woordraadsel en het antwoord op de schiftingsvraag mailen naar erfgoed@deerlijk.be of deponeer het in de bus van het gemeentehuis  t.a.v. Dienst Erfgoed. Uit alle correcte inzendingen worden de winnaars geloot. Maximum 1 deelname per postadres.’’

De Deerlijkse textielroute is een initiatief van de gemeentelijke Werkgroep Erfgoed i.s.m. Heemkring Dorp en Toren. De fietsbrochures, inclusief wedstrijdformulieren, zijn vooraf af te halen na afspraak op de Dienst Erfgoed. (in de voormiddag op werkdagen via erfgoed@deerlijk.be of 056 69 47 39). Digitaal op de gemeentelijke website.
Op zondag 13 september (van 10 tot 18 uur) kunnen late beslissers een brochure bekomen in het pop-upcafé. Op die dag is er immers een pop-upcafé in de Olekenbosstraat 36 op de Belgiek (bij Frank en Mieke Vanoverschelde-Desmet). Het naleven van alle geldende coronamaatregelen is noodzakelijk.