Kerstattentie voor kansarmen via ’t Netje

Het is reeds jaren een gewoonte dat er via het Sociaal Huis rond Kerstmis een maaltijd wordt aangeboden aan kansarmen.
Filip Vits: “In deze coronatijd moeten wij het anders aanpakken. De maaltijden mogen wij als vrijwilligers niet thuis bezorgen. Daarom de regeling via de voedselbank ’t Netje. De mensen van de vroegere toneelgroep K.L.J. sponsoren samen met enkele vrijwilligers het geheel.”
Miet Vergote: ,,Dit jaar komen de mensen via het Sociaal Huis zelf hun maaltijd op een afgesproken uur ophalen. Er is een verpakte schotel die enkele dagen vers blijft. Een drankje, een dessert en een draagtasje.’’
Schepen Louis Vanderbeken: ,,Er zijn 91 personen die hiervoor in aanmerking komen en zich inschreven. Dit wordt sterk gewaardeerd. De mensen van ’t Netje kennen het klappen van de zweep.’’