Burgemeester Croes met corona in ziekenhuis

Sinds gisteren is burgemeester Claude Croes in het ziekenhuis. Hij heeft corona en wordt in Waregem verzorgd. Morgen maandag is het een week geleden dat de moeder van burgemeester Croes overleed aan de gevolgen van corona. De uitvaart van zijn moeder Jenny was voor dinsdag gepland en wordt uitgesteld. Een paar dagen na het overlijden van zijn moeder begon Claude zich minder goed te voelen. Hij was zeer moe en bleef maar slapen. Hij dacht aan de emotie rond het overlijden van zijn moeder. Hij liet zaterdag de dokter komen. Die dacht meteen aan corona en verwees me naar de spoedafdeling.’’ De test wees uit dat het om corona ging.
Claude: ,,Ik ben moeten blijven. Ik krijg nu extra zuurstof toegediend en antibiotica. Ik voel me ellendig en versleten, maar de medicatie helpt.’’ Morgen worden de partner van Croes, ook zijn vader en oudste dochter getest. Maar zij hebben voorlopig geen symptomen. De begrafenis van moeder Croes zou dinsdag plaatsvinden. ,,Maar dit is uitgesteld. Ik vind het zelf heel belangrijk dat ik afscheid van haar kan nemen. Wij wachten tot ik er bij kan zijn.”
Croes mag geen bezoek ontvangen. Hij stuurde via whatsap: ,,Het lijkt wel een film waarin ik de voorbije dagen ben terecht gekomen. Dat dit er nu nog eens bovenop moest komen.’’