Vaccinspuitje voor de huisartsen

Vrijdagnamiddag kregen de artsen van de ‘huisartsenkring Deerlijk, Beveren-Leie, Desselgem’ hun eerste vaccin als bescherming tegen Covid-19.
Dokter Nicolas Vandeputte: ,,Wij hebben dit vaccin nodig. Veel collega’s zijn zelf ziek geweest en iedereen heeft van zijn of haar patiënten zeer veel zieke mensen behandeld of zelfs zien overlijden.’’ De voorbije maanden waren ook voor de huisartsen hectisch. Veel miserie en schrik om zelf besmet te geraken maakte er een periode van die men nooit zal vergeten. De huisartsen geven het goede voorbeeld. Een reden om het niet te doen kon niemand meteen zeggen; uitzonderlijke allergieën niet te na gesproken.In de loop van de namiddag kwamen ook o. m. thuisverpleeg-kundigen en kinesisten aan de beurt.

Onze vraag naar redenen om wel het vaccin te nemen? Dokter Vandeputte: ,,Dit is niet moeilijk. Vooreerst een bescherming om zelf niet ziek te worden. Ook om aan de noodzakelijke 70 % te geraken van groepsgevaccineerden en evenzeer om opnieuw te kunnen deelnemen aan een intens familiaal en sociaal leven. Opnieuw alles kunnen doen zoals voor de corona. Als dit niet de moeite waard is om er samen voor te gaan en zich te laten vaccineren.’’ Binnen drie weken ontvangt men een tweede spuitje. In de loop van de namiddag kwamen ook o. m. thuisverpleegkundigen en kinesisten aan de beurt.