uZingt in en om Deerlijk, iets voor jou…

Huniyāgar en UZIEN slaan immers de handen in elkaar voor mensen die houden van zingen. Of ze nu in een koor zingen, in een band, of solo, uZingt verrast hen met maar liefst acht stem- en zangcoachings met als gastheer Pieter De Praetere – Countertenor. Het zijn echte doe-sessies:  de coaches geven duidelijk instructies, de mensen thuis zingen gretig mee achter hun scherm zonder microfoon of camera, puur voor zichzelf. Aangezien de sessies live worden uitgezonden, is er bovendien mogelijkheid tot vraag-en-antwoord met de coaches via de chatbox.
Vier van deze coachings zijn reeds voorbij en de volgende vier staan gepland op zaterdag 20 en zondag 21 februari.
Gastheer: Pieter De Praetere  –  Huispianist: Jan Debel

LINE UP ZATERDAG 20 FEBRUARI
19u00 zangcoach Pieter De Praetere / klassiek – koorzang
20u15 zangcoach Melike Tarhan /  traditionele Turkse zang
LINE UP ZONDAG 21 FEBRUARI
18u00 zangcoach Ariadne van den Brande /  jazz – chanson
19u15 zangcoach Ana Naqe /  opera – lied – belcanto

Er is vrije toegang tot de livestream zonder betaalmuur. Je vindt een link op de  facebookpagina van UZIEN en Huniyāgar. Je kunt de livestream ook volgen op Youtube.
Nieuwsgierig? Bekijk eens via beide linken naar de sessies van januari.
https://www.youtube.com/watch?v=DvdYdpXFgxQ&t=1792s&ab_channel=vzwHuniy%C4%81gar
https://www.youtube.com/watch?v=H-nAzSojDg0&t=3622s&ab_channel=vzwHuniy%C4%81gar

Voor meer info:  Nathalie Deknudt nathalie@uzien.be 0474/ 40 53 43 of
Diederik Glorieux diederik.glorieux@telenet.be 0497/54 06 73

 

uZingt na februari 2021 

uZingt eindigt niet op 21 februari! Op 16 mei wordt de liedbundel “Als de bomen straks gaan rijden” op teksten van Frank Adam voorgesteld aan het publiek. Zes componisten -David Anne, Sam Gevers, Mathias Coppens, Michaël Vancraeynest, Frederik Neyrinck en Diederik Glorieux- werken mee aan de uitgave. Speciaal voor de allerkleinsten gaat uZingt aan de slag met deze nieuwe muzikale pareltjes! 

Op 29 mei improviseert Wim Henderickx op de elektronische klanken van zijn compositie “colors”. Hij gaat hierbij in dialoog met een 7-koppig koor. Afhankelijk van de coronamaatregelen kan dit koor beperkt worden of net uitgroeien tot een 47-koppig koor! Voorafgaand aan deze improvisatie-sessie verdiept uZingt zich in de uitvoering van hedendaagse experimentele muziek. Wie weet lees je hier later meer over…