Burgemeester Croes en de houten lepels van Ricolto

Deze week werd ook voor Deerlijk het startschot gegeven voor de actie van Ricolto (vroeger Vredeseilanden). Katrien Verhellen behartigt als vrijwilliger reeds een kwarteeuw deze acties.
Katrien: ,,Ieder jaar trof je de vrijwilligers in januari aan supermarkten, in straten en op pleinen aan die lepels, balpennen en sleutelhangers verkochten. Met het coronagevaar was die manier van campagne voeren niet mogelijk. Daarom verspreiden vrijwilligers overal in Vlaanderen lepels. In Deerlijk zet burgemeester Claude Croes  zo’n keten in gang.” Een doos met tien houten lepels die men aan mensen geeft met de vraag de actie te ondersteunen met een vrijwillige bijdrage die overgeschreven wordt op Ricolto. Katrien: “Als de vraag bij jou passeert, kun je een lepel reserveren. Daarmee kan je thuis voor goed eten zorgen. In ruil daarvoor wordt er gevraagd om Rikolto te steunen met een gift via de website https://acties.rikolto.be/kortrijk . Zo draag je wereldwijd en ook bij ons bij aan het recht op goed eten.”
Zelf interesse om een keten met tien houten lepels voor goed eten te  starten? Contacteer Katrien Verhellen via katrien.verhellen@telenet.be  of 0486 20 42 11
Wie een lepel wenst kan ook contact op nemen met Claude Croes via burgemeester@deerlijk.be
Hij bezorgt een lepel (coronaproof) en er wordt een vrije bijdrage overgeschreven.