Het is eerder onschuldig tot stand gekomen maar het belooft een mooi initiatief te worden. De alom gekende boer Willem van het Bokkeslot verbindt zijn naam aan een artisanaal gebrouwen blond biertje. Koen Villers, Frederik Hellyn en Filip Hellyn slaan de handen in elkaar en starten met een artisanaal biertje waarvan er thans duizend liter klaar zijn.Het Deerlijks biertje ‘Boer Willem’ heeft de duidelijke link naar het Bokkeslot. Het is een vriendschappelijke samenwerking tussen de drie brouwers en de kinderboerderij. Het Bokkeslot zal in de toekomst meedelen met dit lokale verhaal.

Koen: ,,Tien jaar geleden startte ik met thuis bier te  brouwen. Na een opleiding in 2015 als artisanaal bierbrouwer werd het ernstiger maar het bleef beperkt tot 20 liter per brouwsel.’’ Ondertussen bleef Koen maar op een creatieve manier brouwmengsels maken. ,,Meer dan veertig en ik liet telkens vrienden proeven om hun gedacht te zeggen. Na veel selecteren bleven er twee over en één daarvan wilde ik samen met Frederik en Filip commercialiseren.’’ Voor het vinden van een biernaam werd gedacht aan boer Willem. Deze veertigers waren vele uren op de festiviteiten van het Bokkeslot en steunen graag de werking.
Filip: ,,Veel werd er niet over gediscussieerd en Boer Willem staat op de fles en op de kleine houten bakken.’’
Frederik: ,,Wij zijn vooruit en stelden de eerste flesjes voor in de stallen van Willem. Wij hebben een eigen firma en de bestellingen gebeuren via onze webshop www.badkuipbrouwers.be . Gratis levering in Deerlijk en Harelbeke. Mail: dorst@badkuipbrouwers.be