Deerlijk zet zijn vrijwilligers in de kijker

Het is  indrukwekkend om te zien wat de vrijwilligers betekenen voor de  gemeente en hoe een groot stuk van de gemeentelijke dienstverlening rond hen draait. Van senioren opbellen tot verjaardagsbezoeken, van vervoer in nood tot kindjes meten en wegen, van de voedselbedeling tot het mobiel dienstencentrum (ligt helaas stil nu). Afgelopen jaar was er een enorme solidariteit en konden we een heel warm Deerlijk ervaren. Heel wat mensen boden zich spontaan aan om mee te helpen op allerlei manieren. Normaal worden zij bedankt met een potje koffie, stukje taart, babbel en groepsfoto. Dit jaar wordt een enveloppe bezorgd met daarin een reep chocolade van ‘The chocolist’ uit Deerlijk, een bedankingskaartje en een mondmasker met motief van vrijwilligerswerk. Het is een kleine attentie voor heel veel appreciatie.
Enkele iniatieven sommen we graag op met het aantal vrijwilligers waarop Deerlijknaren konden op rekenen… 75 vrijwilligers voor ‘Deerlijk helpt’. 86 Deerlijknaren belden in coronatijden 1502 zeventigplussers. Er werden maar liefst 311 inwoners van 80 jaar of ouder verrast met een stoepbezoek. 25 vrijwilligers staan paraat bij ‘Kind & Gezin’ tijdens  121 consultatiemomenten. Vervoer door vrijwilligers… maar liefst 300 ritten werden verzorgd. En… bij vzw ‘t Netje komen per week gemiddeld 32 gezinnen langs. De voedselbedeling was het afgelopen jaar 48 keer actief.
Een dikke duim voor alle Deerlijkse vrijwilligers.