Stefaan Casteleyn wordt pastoor in Deerlijk

Amper een week na de aankondiging van het vertrek van pastoor Marc Messiaen vanuit Deerlijk naar Avelgem is er een nieuwe pastoor benoemd. Stefaan Casteleyn, thans medepastoor van de pastorale eenheid St.-Paulus te Waregem, wordt op 1 september pastoor van de pastorale eenheid De Wijngaard te Deerlijk. Stefaan is reeds vele jaren vooral gekend als de medepastoor van Nieuwenhove, waar hij thans nog woonachtig is. 

Twee vragen aan de nieuwe pastoor
Een Bruggeling van geboorte, hoor ik zeggen?
,,Ja, in volle stadskern groeide ik op. Mijn ouders hadden er een kruidenierswinkel die later evolueerde naar een winkel in de toeristische. Op mijn 19de koos ik voor het seminarie en startte met veel enthousiasme aan mijn priesteropleiding. Op 28 juni 1998 werd ik in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge tot priester gewijd en ging aansluitend twee jaar in Rome bijbelse theologie studeren. Daarna in Waregem en straks naar Deerlijk.’’

De Ninovieten vertellen dat jij sportief van ingesteldheid bent?
,,Ik ben graag in beweging en zorg veel meer dan10.000 stappen per dag te hebben. Ik wandel graag en loop als het past. Fietsen heb ik in de periode Waregem veel gedaan. Als het weer en de omstandigheden het toelaten, zal ik ook in Deerlijk mij veel verplaatsen met de fiets. Een uurtje fitness kan er ook bij. Ik hoop in de drukte van mijn nieuwe opdracht daar tijd voor te kunnen maken.’’