Deerlijk investeert in renovatie bejaardenwoningen

In Deerlijk in de Burgemeester Hector Isebaertstraat werd de laatste van vier gemeentelijke bejaardenwoningen volledig gerenoveerd. Met het totaalproject is een bedrag 65.000 euro gemoeid en heel wat zaken werden door de eigen gemeentediensten opgevolgd. Schepen van patrimonium Regine Rooryck: ”We maakten de woning onder andere groter door het slopen van enkele binnenmuren, er werd een nieuwe vloer gelegd, een nieuwe keuken geplaatst en ook de badkamer werd volledig vernieuwd. Daarnaast houden we ook rekening met de energiezuinigheid van de woning en is er bijkomende isolatie voorzien.” Ook de tuin werd opgewaardeerd, er werd nieuw gras ingezaaid en de terrasjes langs de achterkant zijn nu dubbel zo groot. “Het wordt er aangenaam vertoeven in de zon” . Ook schepen van sociale zaken en senioren Louis Vanderbeken  treedt zijn collega bij: “Het blijft als gemeente belangrijk dat we er oog voor hebben dat onze senioren in betaalbare en comfortabele woningen kunnen leven. Tijdens de renovatie keken we bijvoorbeeld naar de toekomstige factuur van de bewoners, want alle toiletten in de vier woningen werden nu aangesloten op een nieuw geplaatste regenput in plaats van op stadswater. Een milieubewuste keuze, maar ook één die goed is voor de portemonnee. Ook dorpeltjes en opstapjes werden weggewerkt om de toegankelijkheid te verbeteren.”