Deerlijkse horeca vervroegd open?

Maandagavond 12 april leek alsof de Deerlijkse horeca niet wenst te wachten op het verdict van het Belgisch overlegcomité. Bij het doorkruisen van het Deerlijks centrum was er één opvallend licht in de vallende duisternis. Bij Eethuis De Ploatse in de Hoogstraat leek alsof het restaurant open was. Schimmen aan het venster bij sfeerverlichting… heb ik iets gemist? Tafelen in Deerlijk, waar we nu reeds zo lang terug naar uitkijken, mag dit reeds? Rechtsomkeer maken was de boodschap, ons vergewissen vooraleer we Deerlijks nieuws heet van de naald brengen… met het fototoestel in de aanslag en de pen in de hand…
We bellen aan en de zaakvoerders van De Ploatse, Niels Lanckbeen en Jana Bossuyt,  zorgen voor verduidelijking: “We zijn nog steeds open voor het afhalen van de ‘take away’-gerechten. Zoals het hoort volgen ook wij strikt de regels, tafels aan de kant geschoven, op afspraak afhalen en dies meer. Nu horen we toch meer en meer dat onze klanten het moe zijn en terug willen komen tafelen. Zo is het leuk idee gegroeid om de mensen perspectief te bieden met een leuke teaser. De juiste sfeerverlichting… het rolluik omhoog getrokken en enkele fictievelingen (in karton) voor het raam geplaatst. Onze opzet lijkt geslaagd, mensen vertragen bij het voorbijrijden in de Hoogstraat en ook op sociale media hebben we reeds toffe reacties ontvangen. We hopen binnenkort onze kartonnen klanten te mogen wisselen voor onze echte klanten en hen te verwennen in onze horecazaak. We kijken uit naar de dag van de heropening en staan klaar met een nieuwe kaart met veel lekkers. Ondertussen kan iedereen hier verder genieten van onze hamburgers en allerlei gerechtjes die ze kunnen komen afhalen. Nog een oproep naar de klanten… Neem een foto van onze poppen, deel dit op de sociale media met #opendehoreca #deploatse en toon zo dat ook jij terug wil dat de horeca open mag!”