Sabke en Heinz in het zonnetje

De conciërge bij het vroegere brandweerarsenaal, Sabke Pape en Heinz Courtens, verhuisde op 1 mei naar Beveren-Leie. In het nieuwe brandweerarsenaal van de Belgiek is er geen conciërge meer. Bij een oproep worden vanuit de centrale alle schikkingen genomen en zelfs de poorten van het brandweerarsenaal geopend. Enkele dagen voor hun afscheid werden Sabke en Heinz verrast door een afvaardiging van de brandweer en de erebrandweer. Zij hadden bloemen en geschenkbonnen mee. In een huldewoord werd verteld dat het koppel op 1 maart 2009 bij de brandweer startte. Zij kenden nog de tijd dat elke oproep hen bereikte op een vast telefoontoestel. Zij moesten dan de manschappen oproepen voor de interventie. In een latere fase kwamen de automatische oproepen. Zij vertelden: ,,Wij zorgen steeds voor de manschappen. Er stond koffie of soep klaar en als een interventie lang duurde, maakten wij boterhammen klaar. Voor alle karweien stonden wij klaar. De meest pijnlijke nacht en dag was in november 2011 toen Wouter Vancraeynest op de E17 om het leven kwam. Wij waren erbij toen hij hier als eerste naar het ongeval op de E17 vertrok en korte tijd nadien is het ongeval gebeurd. Verschrikkelijk.’’