Imog en gemeente Deerlijk gaan voor minder restafval

,,Als wij met z’n allen een inspanning doen om minder in de restafvalzak te stoppen, dan is een vermindering van het restafval met 30 procent mogelijk. Dit is goed voor het milieu en voor onze portemonnee’’ begint schepen van Milieu Matthias Vanneste zijn oproep. Koen Delie van Imog: ,,Uit recent onderzoek blijkt dat de restafvalzak 24 procent aan recycleerbare zaken bevat. Ik denk aan pmd, glas, papier, karton. Daarnaast 19 procent aan eetbaar voedsel zoals brood, ongeopende verpakkingen en keukenafval.’’
Matthias Vanneste: ,,De website ‘30procentminder’ geeft informatie over wat zoal mogelijk is. ,,Ik denk aan het drinken van kraantjeswater, het houden van kippen, het volgen van een cursus thuis composteren, het verwerken van keukenrestjes tot lekkers. Voor elk initiatief, ook van een buurtcomîté, school of vereniging zijn er puntje te verdienen en daarmee zijn tot 15 december prijzen te winnen. Voor de Deerlijkenaren schenken wij waardebonnen en duurzaam materiaal. Deelnemen en meehelpen aan 30 procent minder restafval.’’
(foto) Koen Delie van Imog en scherpen Matthias Vanneste breken een lans voor minder restafval. Zij zijn ervan overtuigd dat 30 procent minder haalbaar is.