Samen genieten op zaterdag 8 mei

“Dat wil ik doen samen met mijn vrienden Tine en Heinz en zo de horeca een hart onder de riem steken. Iedereen kan meedoen, te voet, met de fiets (bij voorkeur) , moto of auto… Reikhalzend kijken we uit naar een terrasje, een restaurantje. De horeca wordt onterecht met de vinger gewezen als de oorzaak van de besmettingen. Toch heeft deze al bewezen coronaproof te kunnen werken. Terrassen bezoeken is ook een vorm van gecontroleerd samenkomen. Ons initiatief is ook een beetje een aanklacht tegen de krakkemikkige aanpak van de crisis. Voorbeelden zijn legio: het verbranden van mondmaskers, de mank lopende contact tracing, de formulieren voor de horeca waarmee niets gebeurde, het niet afsluiten van de grenzen, virologen versus politici, gebrekkige vaccinatie en sneltesten, de pandemiewet als vrijgeleide voor noodmaatregelen zoals de avondklok, onduidelijkheid over de bubbels…
Tussen 12 en 13 u verzamelen we op het terras van het Gaverkasteel om van daaruit te vertrekken naar Mokka en Meer, Benedictus, ’t Kruiske, De Nieuwe Stuiver, Soeur Sourire, De Ploatse, Snooker Pocket, ’t Gaverkasteel, De Statie, Cocoon, Poirot, Jeugdhuis De Caravanne en het Brouwershof…(de volgorde wordt onderweg bepaald) /Onderweg aansluiten kan uiteraard ook…en we krijgen stralend lenteweer”aldus een enthousiaste Dirk Demeurie.