Midzomermarkt 2021 wordt midzomershopping.

Veiligheidsmaatregelen die plannen dwarsbomen: een gekende uitdaging bij velen. Ook de jaarlijkse Midzomermarkt moet er helaas aan geloven. Maar Unizo blijft niet bij de pakken zitten en organiseert, samen met de gemeente, een creatief alternatief: de Midzomershopping. Wij, van ‘t groen blaadje, mochten aanschuiven bij de initiatiefnemers en enkele schepenen van de gemeente op het terras van Café Sint-Benedictus in Sellewie.

Creatief handelen was de boodschap in coronatijden niet?
Jurgen Beke: “Niet-essentiële handelaars en horecazaken die lange tijd gesloten waren, steken we graag een hart onder de riem. De “’Midzomershopping’ is een promotioneel koopjesweekend dat loopt van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni. Onze lokale handelszaken zullen een commerciële actie aanbieden aan hun klanten. Zo hopen ze heel wat kooplustigen te verwelkomen.
Alle niet-essentiële handelaars, zoals kapsalons, schoonheidsinstituten, optie-kers, juweliers en elektrozaken ontvangen gratis drankbonnen om in de week van de Midzomershopping uit te delen aan hun klanten. Elk bonnetje is goed voor een verfrissende consumptie bij één van de deelnemende horecazaken. Een mooi voorbeeld van kruisbestuiving en tegelijkertijd een kans op wat extra omzet voor de horeca, die op zondagnamiddag 20 juni ook extra terrasruimte voorziet. De midzomermarkt, zoals iedereen het wel kent vanuit 2019, mogen we helaas nog niet inrichten in die periode. Vandaar dat we toch een alternatief voorzien voor  de Deerlijkse handelszaken.”

De gemeente als partner voor dit initiatief? Schepen van Lokale Economie Sandra Goussey: “De Midzomershopping is een mooi initiatief dat we als gemeente graag financieel en logistiek ondersteunen. Daarnaast willen we een extra inspanning leveren voor onze lokale economie in deze uitzonderlijke tijden.”

De cultuursector tekent ook present tijdens deze unieke midzomershopping?
Schepen van Cultuur Regine Rooryck: “Om de sfeerbeleving tot in alle kernen te brengen, wordt samengewerkt met de cultuurdienst die werkt aan een programma van rondtrekkende muzikale bandjes. Zij bezoeken de lokale horecazaken op zondagnamiddag en zorgen zo voor extra sfeer en beleving. Het staat de handelaars en horecazaken uiteraard vrij om op eigen initiatief extra activiteiten te organiseren tijdens de Midzomershopping, zolang die in lijn zijn met alle geldende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Deze dienen zelf georganiseerd en aangevraagd te worden bij de gemeente.”

Kruisbestuiving op zijn best…
“Unizo Deerlijk is heel blij met de nauwe samenwerking met het gemeentebestuur. Een groot aantal handelaars heeft heel wat goed te maken en de Midzomershopping zal hierbij zeker een positieve ondersteuning bieden”, besluit Yves Vande Wiele, secretaris van Unizo Deerlijk.
Meer info voor dit uniek initiatief kan van  Unizo Deerlijk in samenwerking met gemeentebestuur Deerlijk kan je bekomen bij Jurgen Beke – 0473 85 26 78 of via jurgen_beke@telenet.be