BuikRock: door corona nog meer het festival van de ‘goesting’

Misschien wel de beste reden om uit te kijken naar het einde van de grote vakantie, is BuikRock. Het festival aan de Tapuitstraat in Deerlijk is aan z’n tweede editie toe, schaalt op van één naar drie festivaldagen en steekt een stevige middelvinger op naar alle beperkingen waarmee we nu al bijna anderhalf jaar moeten leven. “Het wordt maximaal genieten in veilige omstandigheden”, zeggen de organisatoren, Wim Buyck en Henk Verbeke.
“We beseffen goed: corona zal de wereld niet uit zijn als op vrijdag 27 augustus de eerste decibels losgelaten worden op de festivalweide”, zeggen de organisatoren. “Maar het mag en kan weer, en dus wordt het drie dagen genieten van heel wat fraais op het BuikRock-podium. Net zoals voor andere organisatoren is dit voor ons een echte opsteker. Conform de maatregelen die op dat moment zullen gelden, gaan we voor een driedaagse in coronaveilige omstandigheden. We nemen ook op dat vlak onze verantwoordelijkheid en zijn er van overtuigd dat onze bezoekers net hetzelfde zullen doen. Wie minstens 14 dagen volledig gevaccineerd is of een recente negatieve PCR-test kan voorleggen, mag erin.”

Blijven zoeken en boeken
Het was lang niet eenvoudig om tot een volwaardige line-up te komen. “We hadden artiesten geboekt voor onze tweede editie in 2020 en zouden schakelen van één naar twee festivaldagen”, zeggen Wim en Henk. “Maar om de gekende reden ging het slot op de festivals en dus waren we weer bij af. De ontgoocheling van het eerste moment hebben we echter omgezet in enthousiasme om meteen richting 2021 te kijken. En zo zijn we uiteindelijk tot drie festivaldagen gekomen. Een groot deel van onze line-up is die van 2020 maar dat volstond niet. En dus zijn we blijven zoeken en boeken.”

Verschillend doelpubliek
BuikRock programmeert drie dagen naeen voor telkens een ander doelpubliek. “Op vrijdagavond gaan we onmiddellijk helemaal loos, met Def Value, De Kreuners, en Bart Peeters. We eindigen in het West-Vlaams met ’t Hof van Commerce”, klinkt het. “Op zaterdag bijten Bram & Lennert de spits af, net als in 2019. Daarna volgen Jebroer, Metejoor, Emma Bale, Laura Tesoro, Natalia, Niels Destadsbader en Les Truttes. Er is die dag dus niet alleen Nederlandstalig fraais te bewonderen. Op zondag trekken we nog resoluter de kaart van de meezingers. Jérémie Vrielynck, net als Niels ook uit Deerlijk, geeft de muzikale aftrap. Daarna is het de beurt aan Willy Sommers, Christoff en Mama’s Jasje. André Hazes speelt die dag ook de pannen van het dak en heel recent konden we daar nog een top-act aan toevoegen: de jongens van Clouseau.”

Promo draait op volle toeren
Via sociale media maar ook door middel van radio-interviews, flyers en grote affiches op strategische plaatsen wordt volop promotie gemaakt voor BuikRock. Kortrijk Motors, concessiehouder voor Fiat, Jeep en Alfa Romeo in de wijde regio rond de Groeningestad, stelde een glimmende wagen ter beschikking waarop de mascotte van het festival werd gemonteerd. Een blikvanger van jewelste, die op straat niet zelden hoofden doet omkijken. “Omdat we een jong festival zijn, zetten we in op naambekendheid”, zeggen de organisatoren. “BuikRock moet synoniem worden voor zalige festivaldagen op het eind van de grote vakantie, van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus. Ook voor minder mobiele mensen, trouwens. Voor hen voorzien we een verhoogd plateau op een goeie plek, voor het hoofdpodium. Het moet hen toelaten om de festival-ervaring maximaal te beleven.”

Info & tickets: www.buikrock.be