Godelieve Hoste en 100 kaarsjes

Op maandag 20 september vierde Godelieve Hoste haar 100ste verjaardag. Zij woont op de derde verdieping van het woonzorgcentrum Heilige Familie. Godelieve groeide op in een gezin van negen en liep naar de lagere school in Vichte.  Het gezin Hoste verhuisde van de Heirweg (Anzegem) naar Sint-Lodewijk en in 1945 trouwde Godelieve met Albert Bruggeman. Het koppel ging op de Statiewijk wonen. Daarna verhuisde men naar de Pontstraat en later naar het Leon Defraeyeplein. Zes jaar geleden ging zij naar het WZC. De eeuwelinge was tien jaar verkoopster van de potten ‘Tupperware’. Godelieve vertelt dat de mensen haar ‘madame Tupperware’ noemden. Zij heeft dit altijd graag gedaan en veel potten verkocht. Godelieve was enkele jaren voorzitster van Ziekenzorg, bestuurslid van de KAV. Als ambulancierster bij het Rode Kruis was zij dikwijls van dienst tijdens de wielerkoersen in onze gemeente.