Kerstcorrida overlegt met de paashaas

Ook dit jaar strooit corona roet in de kerstcorrida. Op zondag 19 december wordt het geen traditionele corrida maar wellicht een alternatief. Voor het echt loopfestijn wordt thans gedacht aan Pasen of rond Pasen. Een paascorrida. De organisatoren vertelden zondagmiddag: ,,Met volle moed en oog voor de geldende maatregelen werd een CovidSafe evenement op poten gezet. We hadden cst-zones ingericht, wandelrichtingen, extra mondmaskers, enz. voorzien. Maar het virus haalt ons in. De grote massa door met publiek gevulde straten jagen lijkt gezien de huidige cijfers en de trend die ze volgen niet aangewezen. We krijgen dan ook een negatief advies van de overheden.’’
Toch zal er gelopen worden op zondag 19 december maar in welke vorm en grootte, daarvoor wacht men nog op extra adviezen van politie, gouverneur en gemeentelijke veiligheidscel.
Er wordt gedacht aan een loopwedstrijd zonder randanimatie. Verschillende starturen om zo het geheel te spreiden voor de lopers en de eventuele supporters. ,,Dat dit nooit een volwaardige Corrida zal zijn is te betreuren en daarom kijken we al vooruit. Naar volgend jaar. Maar we gaan niet wachten op de Kerstman. We zijn in overleg met de Paashaas om een Paascorrida te organiseren.

Toch al lopen…
Van aan de kerk starten opnieuw vier uitgepijlde parcours van vijf, zeven, tien en vijftien kilometer. ,,We zetten daarbij onze hoofdsponsors nog eens in de kijker maar willen bij uitbreiding alles sponsors van de Corrida bedanken. Zij blijven ons ook in deze barre tijden zonder verpinken steunen en dat appreciëren wij en alle leerkrachten en leerlingen van De Kim & De Sam bijzonder hard’’, waren zondagmiddag de slotwoorden vanuit de organiserende scholen.