Wouter Vancraeynest verongelukte tien jaar geleden

Het is vandaag 26 november tien jaar geleden dat sergeant Wouter Vancraeynest in dienstopdracht verongelukte op de E17. Die dag zal de zwartste dag uit de geschiedenis van het korps blijven. Een collega vertelde die ochtend: ,,Je moet je eens goed indenken. Je wordt omstreeks 4 uur uit je bed gebeld om te gaan helpen op de E17 en dit wordt je laatste rit. Niet te geloven, maar toch.’’ Wouter groeide op in een familie waar de brandweer voor zowel zijn vader (+2019), oom en neef, synoniem zijn van vrijwillige inzet en liefde voor de groep. Wouter werd op zijn 18de brandweerman en enkele jaren later maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Hij werd beroepsbrandweerman in Gent maar bleef in Deerlijk als vrijwilliger in het korps. Het ongeval bracht Deerlijk in shock. In het gemeentehuis lag een rouwregister. De naam en nagedachtenis van Wouter werden vereeuwigd met een gedenkteken dat in 2014 een vaste plaats vond aan de oprit van de E17. Het plein bij de nieuwe kazerne werd naar hem genoemd.
In de nieuwe brandweerkazerne op de Belgiek prijkt zijn foto en ook zijn kleerkastje verhuisde, met de kledij van tien jaar geleden, mee naar de nieuwe stek.