En de Deerlijkse burger van de maand is…

Ik ben Connie, de mama van Daphne De Paepe en wil haar eens in de bloemetjes zetten voor haar moed en kracht dat ze nooit heeft verloren.

Namelijk op zaterdag 12 juni 2021 heeft Daphne een zwaar werkongeval gehad in haar slagerij. Die dag zal ik nooit meer vergeten en als ik terug denk hoe zij reageerde en hoe zij erover praatte, want ik zelf leefde een paar weken op automatische piloot, echt een dikke pluim verdient ze want velen zouden in zak en as zitten maar Daphne heeft nooit de moed opgegeven, ze bleef vechten en nog steeds werkt ze hard voor haar droom.

Het ongeval was niet niets, we zagen onmiddellijk dat het serieus was, zij zelf zei dat we de ambulance en mug moesten bellen en wat we moesten doen. Zij bleef heel rustig en ze was haar team aan het leiden van wat er allemaal moest gebeuren en dat haar werknemers mooie biefstukken moesten snijden zei ze zelfs al lachend… Geen moment is ze bewusteloos geweest.

Ze heeft enkele zware operaties achter de rug, van in totaal een 2O-tal uren…

Na de operaties was het telkens een revalidatieperiode en iedere keer bleef ze de kracht hebben want na iedere operatie was het bijna weer opnieuw beginnen aan het herstel. Nu nog is ze aan het revalideren en gaat ze naar de kinesist, iedere dag oefeningen en is het werken aan haar herstel.

Zelfs in het ziekenhuis bleef ze optimist en ieder telefoongesprek ging over haar beenhouwerij.
Vanuit haar ziekenhuisbed gaf ze instructies aan ons en aan haar fantastisch team.
Iedere dag hadden we contact met haar en weinig sprak ze over haar pijn en haar situatie het was steeds over haar slagerij en haar zoontje Maurice, haar oogappel, haar alles…
Echt Daphne ik ben een hele trotse mama, hoe jij die maanden hebt doorstaan en hoe jij ons kracht en moed gaf en zei “ maar mama toch, het is gebeurd en we moeten vooruit kijken alles komt goed, jij moet dit ook doen “!

Echt een dikke pluim verdient Daphne, zoveel kracht en doorzettingsvermogen!
Daarbij is ze een fantastische mama voor Maurice, haar oogappel, haar grote liefde, want al was en is haar herstel zwaar, toch staat ze steeds klaar voor haar zoontje! En niet alleen voor haar zoontje, ze staat steeds klaar voor iedereen, waar ze kan helpt ze !

Doe zo verder Daphne, ik ben heel trots op je!

Je mama
Connie