Ridderorde ‘t Manneke uit de Mane met feestzitting in d’Iefte

Veel ridders en jonkvrouwen in de feestzaal van d’Iefte voor de jaarlijkse herfstzitting van ‘t Manneke uit de Mane’. Burgemeester Croes verwelkomde en stelde op een originele manier zijn gemeente voor. Vier nieuwe kandidaten voor het grootlint van de Orde, volgens de groep, de hoogst bereikbare onderscheiding op aarde. Vier peters of meters stelden met bravoure en humor de vier kandidaten voor. Jennie Vanlerberghe deed het voor vredesvrouw en kunstenares Martine Bossuyt; Lieven Gheysen voor journalist Steven Decraene, Maaike Cafmeyer voor acteur en zanger Niels Destadsbader en Johan Mattelaer voor politicus Vincent Van Quickenborne. De hele feestelijke zitting, vol humor, verliep voor een groot deel in het sappig West-Vlaams. Niemand had dit blijkbaar verleerd. Met de gebruikelijke fotosessie en een receptie werd het eerste deel afgerond. Op de middag volgde een feestmaal in Kuurne en ook daar dropen de gulle lach, de humor en vriendschap van ieders aangezicht. Een lekkere maaltijd maakte iedereen nog gelukkiger om een ‘tot volgend jaar’ te wensen. (