Café des Sports vandaag op Festival Bokal

Café des Sports speelt een thuismatch tijdens Festival Bokal op de nieuwe locatie van ‘t Bokkeslot. Op 19 augustus staat de Deerlijkse band Café des Sports op het hoofdpodium van Festival Bokal, het gezelligste festival van de streek! Op de nieuwe site van het Bokkeslot spelen ze om 17 ur een set met enkele oudere en nieuwe nummers. Wat ooit begon als een eenmalige akoestische set van ingeweken Oostendenaar Jochen Goekint (zang en gitaar) en Arthur Notteboom (basgitaar en zang) uit Sint-Lodewijk, is nu een kwartet geworden met een wat steviger geluid. In 2020 – in de praktijk eigenlijk 2021, met dank aan corona – kwam Dieter Hinnens erbij als nieuwe drummer, ter vervanging van Mathieu Lietaer, en ook Victor Notteboom (broer van) werd lid van Café des Sports als extra gitarist. Na de eerste jaren met eigenzinnige akoestische covers heeft Café des Sports ondertussen een stevige set uitgebouw met eigen nummers in het sappig West-Vlaams. De akoestische gitaar is verdwenen en het elektrische geluid haalt de bovenhand in een set die toegankelijke poprock uitademt. Maar het basisingrediënt blijft toch de leute op en naast het podium. Je zal de band niet elke week op een podium zien staan, maar elke keer ze er staan gaan ze voor een klein uur amusement voor de band én uiteraard het publiek.