De langste ‘Tettertafel’

‘Sfeer en gezelligheid, dat is wat de gemeente Deerlijk voor ogen heeft voor zijn inwoners. Vandaar het initiatief om een nog warmer Deerlijk te maken’ aldus een enthousiaste Schepen van Welzijn Louis Vanderbeken.
De tettercamionette is gestart eind mei met ‘de dag van de buren’, een initiatief om mensen dichter bij elkaar te krijgen (een project van zorgzame buurten van de  Vlaamse gemeenschap). Miek Vandamme en Delphine Derammelaere belichaamden dit project, ze hebben 11 buurten in Deerlijk aangedaan tijdens de zomermaanden. Een onverhoopt succes werd het met een mooie apotheose in de Brandweerkazerne om de langste Tettertafel te maken in Deerlijk. Muziek, versnaperingen, een natje en een droogje en natuurlijk, vele warme Deerlijknaars die het ene verhaal na het andere vertellen. Er was ook een ludieke wedstrijd: de stoelendans tussen de verschillende wijken. Vera Archie heeft als vertegenwoordigster van Hendrik Consciencelaan de trofee gewonnen, een magnum roséfles. Proficiat aan Vera… maar vooral de initiatiefnemers Miek en Delphine verdienen hier een dikke pluim.

Dit event is de voorloper van Deerlijk kermis, die de zaal reeds ingericht hadden voor hun kermis dit weekend, maar dit ter beschikking stelden voor het nobel initiatief, dat normaal plaatsvond op de parking, maar door het slechte weer een mooi alternatief ter beschikking stelden. Zaterdag is er tijdens Deerlijk kermis de ongeëvenaarde sneukeltocht vanaf 13.30 uur en op zondag volgt de hoogdag met aperitiefconcert, optredens en nog veel meer. Een reden om zeker eens langs te gaan. Centrumkermis is de start van 4 weken kermis in Deerlijk.