Als de kermissen starten

Met nog drie kermisweekends te gaan beet het centrum vorig weekend de spits af. Gekoppeld aan een autoloze zondag en gesteund door neveninitiatieven was het een mooie kermisstart. Schepen van Feestelijkheden Louis Vanderbeken glunderde: ,Ik ben een tevreden schepen, want het kermiscomité en de vele verenigingen die iets organiseerden, maakten er een prachtig en vooral plezant weekend van. Gelukkig hadden wij ook de weergoden mee. Chapeau aan alle vrijwilligers.’’
Een nieuwigheid in de organisatie van de ‘Urban trail’ in het centrum. Ruim 130 deelnemers om een parcours van zeven kilometer lopend of wandelend af te leggen.  Start in de oude brandweerkazerne en verrassend door het centrum, dwars door locaties zoals de bibliotheek, d’Iefte, de Sint-Columbakerk (ondersteund door feestelijke orgelmuziek) en de scholen De Beuk, De Berk, De Driesprong.
In de rand o.m. de succesrijke vogeltentoonstelling, de fototentoonstelling en de talrijke opendeurdagen in de handelszaken van het centrum.
Kermis vieren, dat is een sterke traditie in Deerlijk. Komend weekend is het de beurt aan de Statiewijk en de weekends erna aan de Belgiek en de Molenhoek. Merkwaardig is dat er op deze drie plaatsen een wijkburgemeester wordt aangesteld.