Luc Hallewaert is de nieuwe burgemeester van de Statiewijk
Luc Hallewaert, inspecteur bij de politiezone Gavers en wijkagent in een groot gedeelte van Deerlijk, werd vrijdagavond voorgesteld als nieuwe burgemeester van de Statiewijk. Hij is de opvolger van Willy Cattebeke, die deze functie de jongste 32 jaar waarnam.
Het was burgemeester Claude Croes die zijn ‘collega’ mocht voorstellen tijdens het vernieuwd praatcafé in een sfeervol ingericht wijkhuis De Statie. Vooraf had Alexander Ockier, de nieuwe voorzitter van het wijkbestuur, het wierookvat boven gehaald om de verdiensten van drie grote figuren van de Statiewijk in de schijnwerpers te plaatsen. “Drie toppers die samen beslisten om een stapje opzij te zetten, het was toch even schrikken… Voorzitter Carl De Donder, ondervoorzitter-secretaris Germain Cloet en wijkburgemeester Willy Cattebeke stonden samen synoniem voor liefst 139 jaar ervaring in het bestuur. Dat los je niet in een vingerknip op. Zij kunnen een enorme staat van verdienste voorleggen. Gewoonweg schitterend zoals ze de kermis hebben uitgebouwd tot een levendige vierdaagse waarvoor niet alleen Statiewijkbewoners belangstelling toonden. Niets dan waardering voor hun inzet en bezieling.”
Ook kersvers wijkburgemeester Luc Hallewaert had in zijn maidenspeech lovende woorden voor de grote verdiensten van de drie toppers. Hij beloofde zijn onvoorwaardelijke inzet voor de wijk, deed een oproep naar nieuwe jonge krachten om het feestbestuur te verruimen en trakteerde alle aanwezigen op een gratis drankje.