Met 3346 deelnemers werd het een echte jubileumeditie

Niet alleen de 3346 deelnemers maar ook de winterzon en de prima organisatie in en rond UZIEN maakten van het 40ste  loopfeest een schitterende editie.
In de jongerenreeksen was de ‘happy together’ de uitschieter. Samen met een groep leerlingen van de organiserende scholen De Kim en Der Sam liepen 40 ‘bekende koppen’ mee. Onder hen boer Willem, de stichter van de corrida Maurice Deseyn, sponsor Nicolas Debusschere, Niels Destadsbader, burgemeester Claude Croes, krak van Deerlijk Fabrice Corbanie, schepen Matthias Vanneste en wijkburgemeester Casper Cotton van de Belgiekwijk.
Het echte loopwerk was weggelegd voor groepen voor de 5, 10 en 15 kilometer. Stuk voor stuk fel betwiste corrida’s. Viktor Leenaert (Deerlijk) werd winnaar in de 5 km voor Ruben Cornelus (Brugge) en Hans Omey (St.-Eloois-Vijve). In de tien kilometer was het Desselgem boven met Jonas Versteele en Thibaut op één en twee. In de vijftien kilometer werd Aaron Decloedt (Sint-Andries) winnaar voor Ward Van Der Kelen (Geraardsbergen) en Arnoud Douterloigne (Anzegem).
In UZIEN en het centrum van de gemeente was het een gezellige drukte. De kraampjes profiteerden mee van het mooie weer en de prima sfeer. Een geslaagde 40ste corrida-editie.