Kerstcorrida kondigt zich aan onder een stralende zon

De winterzon was er zondag vroeg bij om te schitteren. Met 3000 vooraf inschrijvingen moet de 40ste corrida een schot in de roos worden. De eerste kids starten om 12 uur, daarna om het kwartier en om 13.15 uur de tien kilometer. Om 14.30 uur de vijf kilometer en om 15.15 uur de magnum van vijftien kilometer. Naarmate de middag naderde, stroomden meer lopers het centrum van Deerlijk binnen. Het belooft een drukte en een zonnige editie te worden.
Zaterdag werd reeds het een echte feestdag met wandelingen, disco, optredens en tussendoor huldigingen. Voorzitter Alain Himpe vertelde dat er 690 wandelaars waren ingeschreven. Op het podium werden ex-winnaars gehuldigd. Ook de drie voorzitters, Maurice Deseyn, Jules Vanderbeken en Tom Valcke kregen attenties en hun inzet werd dik-in de verf gezet. De wedstrijdleider tot vorig jaar, Lucien Vandenbroucke, die in het voorjaar onverwachts overleed, kreeg een warme hulde.
Vandaag zondag wordt een groot feest. Onder de deelnemers ook Niels Destadsbader en veel andere BV’s.