Toch een beetje kermis in het centrum

De kermis op het Neunkirchenplein (aan d’Iefte) kan doorgaan op 25, 26 en 27 september! Daarvoor neemt de gemeente met eigen personeel de organisatie in handen. De specifieke richtlijnen voor kermissen worden toegepast zodat alles zo coronaveilig mogelijk kan verlopen. Er wordt bewust gekozen voor één centrale kermis op het Neunkirchenplein voor alle Deerlijkse inwoners. Andere foren en kermisattracties worden in functie van maximale risicobeheersing niet toegelaten tijdens de Deerlijkse kermismaand. De kermisattracties zullen zoals andere jaren opgesteld staan op het Neunkirchenplein. De kermis is open op: vrijdag 25 september van 17 tot 20 uur, zaterdag 26 september van 14 tot 20 uur en  zondag 27 september van 14 tot 20 uur. In samenspraak met de kermisuitbaters worden er heel wat maatregelen getroffen om het voor iedereen veilig te houden:

Het kermisterrein is afgesloten, met een gescheiden in -en uitgang ter hoogte van de Hoogstraat;
Het is verplicht om als bezoeker vanaf 12 jaar een mondmasker te dragen.
Kermisbezoekers moeten één looprichting volgen.
Er wordt ontsmettingsmiddel voorzien bij de in- en uitgang van het kermisterrein.
Er worden slechts 70 bezoekers (inclusief < 12 jaar) tegelijkertijd toegelaten, het aantal aanwezige bezoekers wordt permanent gemonitord, vooraf reserveren is niet mogelijk.
De kermisuitbaters staan in voor het ontsmetten van de attracties en voorzien ook alcoholhoudende handgel.
Afstandsregels moeten altijd gerespecteerd worden en samenscholingen zijn niet toegelaten;
Zoals steeds is ook de kermis op het Neunkirchenplein onder voorbehoud van aangepaste richtlijnen en de evolutie van de lokale coronacijfers.