Getuige van een mijlpaal in de Deerlijkse basketbalgeschiedenis

Van bij de betreden van de sporthal in Deerlijk werd bij de verwelkoming de nadruk gelegd op het familiale karakter van de Deerlijkse Sportclub. “50 jaar topbasket in onze kleine gemeente, een hecht bestuursteam heeft hier al die jaren de mouwen opgestroopt om met een klein budget topbasket in onze gemeente te verwezenlijken.” aldus Rino Blauwblomme. Schepen Bert Schelfhout: “Vanuit het gemeentebestuur is er diep respect voor de (h)echte vriendenbende die jarenlang het mooie weer in deze club en wat  het bestuur al die jaren voor deze basketbalclub betekende. Zij zetten Deerlijk reeds jarenlang op de kaart in het nationale damesbasket. Met grote ogen wordt hier reeds jaren gekeken vanuit andere steden en gemeenten dat de Deerlijk club er  jaar na jaar erin slaagt om deel uit te maken van 1ste nationale damesbasket.”

Vandaag wis er een mijlpaal, de laatste match van “De Spurs” in de sporthal in Deerlijk. De voorzitter, Albert Vanpoucke, komt ons tegemoet voor een fijne babbel.  ” Ik ben echt fier op onze bestuursploeg, jarenlang met één van de kleinste budgetten onze club in eerste klasse houden was een doel. Die krachttoer is ons gelukt. We hebben jarenlang voor de jeugd gekozen en dat loont, vele speelsters uit de regio krijgen hier de kans om zich te meten op het hoogste niveau. Nu hebben we gekozen voor een samenwerking/fusie met Spurs Kortrijk en spelen we vandaag onze laatste thuismatch te Deerlijk, inderdaad een mijlpaal in de Deerlijkse damesbasketbal. Ikzelf ben content de fakkel te kunnen doorgeven. De economische situatie met de corona heeft alles nog versneld en wij willen topbasket in de regio blijven spelen, al zal dit vanaf nu in Kortrijk zijn. ‘Copain de route’ Stefaan Vandenbogaerde is reeds twee jaar langer in het bestuur dan ik en samen met andere bestuursvrienden hebben we toch veel verwezenlijkt. Het is tijd om de fakkel door te geven.” aldus een fiere Albert Vanpoucke die 33 jaar deel uitmaakt van de bestuursploeg.

Aandachtige supporter, toeschouwer en trouwe sponsor Michel Dutry van het bedrijf Tulikivi/Dutry haarden is aandachtig toeschouwer bij de laatste thuismatch. Michel: “Deel uitmaken van deze club met een hart heeft steeds deugd gedaan, het grootste respect voor deze club en de mensen die de club hebben geleid, een club die steeds de jeugd kansen bood. Jarenlang was ik hier sponsor en elke cent werd hier goed besteed. Chapeau!”

Het laatste woord was voor schepen van sport Matthias Vanneste: “Het is natuurlijk spijtig dat we zo’n mooie club hier zien verdwijnen. Het damesbasketbal ontkomt niet aan schaalvergroting en fusies tussen clubs. We zijn in Deerlijk fier op onze sportclubs, de badmintonclub, de basketbalploegen en nog andere clubs zetten onze gemeente in de kijker over het gehele land. Ik was vele malen getuige van topbasket, Ik blijf supporter. Vanuit het beleid proberen we onze clubs zo veel mogelijk te ondersteunen maar we moeten ons neerleggen bij de economische realiteit dat het niet evident is lokale sponsors te vinden. De fusie was de juiste beslissing, hoe spijtig dit ook is.”

Op de foto van links naar rechts, Schepen Bert Schelfhout, Schepen Matthias Vanneste, Sponsor Michel Dutry, voorzitter Albert Vanpoucke en bestuurslid Stefaan Vandenbogaerde