Statiekermis 2020 in covid-19-tijden…

In de statiewijk weten ze van aanpakken. Na het nieuws dat de Statiekermis wegens Covid 19 niet kan doorgaan zoals gepland, is men niet bij de pakken blijven zitten. Een leuk alternatief voor de jaarlijkse vedettenparade werd bedacht door het bestuur,  met name een optreden van DJ-Thönder op zaterdag 3 oktober 2020.  De DJ-set zal via een live-stream uitgezonden worden. Alle artiesten die de voorbije 24 jaar opgetreden hebben op Statie-kermis komen aan bod.  Dit DJ optreden kan je live beluisteren op de regionale radio “Waregem1” vanaf 18 uur.  Er zijn ook prijzen te winnen, o.a. een ballonvaart, aangeboden door Meubelen Gaverzicht.  

 Voorzitter Carl De Donder: “Tijdens het luisteren naar de DJ-set kunnen jullie toosten met een fles FILOU van 75cl in een aangepast FILOU-glas. De sponsor KASTEELBIER bottelt hiervoor een speciale COVID-19 versie. Iedere ‘Statiewijk’-huisgezin krijgt deze fles aangeboden door het feestbestuur. De fles FILOU wordt ten  huize bezorgd op zaterdag 3 oktober vanaf 9 uur.  Wanneer iedereen met gans de wijk afstemt op Radio Waregem 1 op 105.4 of 107.7 en de volumeknop van de radio een tandje bijdraait,  kunnen we met zijn allen genieten van “toch” een beetje Statie-kermis 2020. De sponsors krijgen een fles aangeboden voor hun jarenlange trouwe steun aan de Statiewijkfeesten. In 2021 bestaat de kermis 111 jaar!  Het wordt een speciale editie om naar uit te kijken!  Het volledige programma van 2020 wordt verschoven naar 2021 en er volgen nog een aantal verrassingen. Wij danken de Gemeente Deerlijk voor hun extra steun in covid 19-tijden. ”

Op de foto van links naar rechts: Erevoorzitter Carl Casier, Deerlijkse schepen van feestelijkheden Louis Vanderbeken, Statiewijkburgemeester Willy Cattebeke en voorzitter van de Statiewijkfeesten Carl De Donder.