Toegangsweg naar Chiroheem in Cardijnlaan in nieuw kleedje

Niks dan tevreden gezichten bij de 100-tal aanwezige leden van Chiro Joeki op de startdag. Een heuse fotoreportage van de verschillende bubbels vind je hier in de fotogalerij. De leiding en alle leden waren maar wat tevree met hun nieuwe toegangsweg. Schepen van jeugd en openbare werken Bert Schelfhout poseerde op de foto op de nieuwe toegangsweg met een enthousiaste bubbel chiromeisjes.
Het pad en de bomen naar het Chiroheem in de Kardinaal Cardijnlaan werden zonet vernieuwd.  “Na 40 jaar was de toegangsweg aan vernieuwing toe. De kaprijpe treurwilgen werden gerooid door onze diensten. We plantten nieuwe bomen aan. De heraanleg van het pad gebeurd door een aannemer.” aldus bevoegd schepen Bert Schelfhout. “Met de heraanleg willen we ook dit stukje openbaar domein mooier, praktischer en onderhoudsvriendelijk maken.”
“We voorzien het pad in gewassen beton zodat het heel lang kan meegaan. Ook langs de nieuw aangeplante laanbomen voorzagen we worteldoeken, zodat we geen last meer hebben van opstekende worteling. We deden ons best om voor het nieuwe werkjaar van Chiro Joeki klaar te zijn, ook al zorgde corona voor vertraging.” vervolgt Schelfhout.
Nieuwe groeninrichting op het plein… Ook het plein wordt momenteel bekeken. De diensten zijn in overleg met de Chiro Joeki om te kijken hoe we speelgroen én natuurelementen kunnen integreren op het plein.
De opbraak en nieuwe aanleg kostten 21 000 euro. De firma Steenhaut bvba voerde de werken uit.