Radio 2 te gast in  ‘de beste buurt van Vlaanderen’, het Jagershof Sellewie

Na een dag van voorbereiding kwam deze ochtend voor de bewoners van het Jagershof de ultieme bekroning. Voortaan mag deze jonge wijk, nabij het centrum van Sint-Lodewijk, zich beste buurt van Vlaanderen noemen. In de andere provincies vielen Westmalle, Sint-Amandsberg, Rillaar en Pelt als provinciale winnaars- bij de gelukkigen. Voor West-Vlaanderen trok het Jagershof uit Deerlijk aan het langste eind en werd tevens nationaal laureaat.
Op de wijk Jagershof staan 35 woningen en iedereen is er graag bij.
Bewoner Ingrid Dendauw: “Hier kunnen de kinderen nog zonder echte problemen op straat spelen. Het is hier zeer gezellig en tof wonen. De noodzakelijke voorzieningen hebben wij allemaal op wandelafstand. Dat wij nu de beste van Vlaanderen zijn, tart onze stoutste dromen.” De hele buurt zit in één whatsappgroep waarop alle vragen en buurtberichtjes te lezen zijn. Zo als er iemand hulp of materiaal nodig heeft, als er kattenvoer op overschot is. Helpen is bij iedereen het ordewoord. 

Kim Mervillie: “Thuisverpleegster Clarys De Ketele had de oproep gehoord op radio twee voor de warmste buurt. Ik ben dan in de pen gekropen, een gedicht geschreven, aan preselecties meegedaan en ja… uiteindelijk zijn we als winnaars van de warmste buurt van Vlaanderen uitgekomen. We doen hier heel veel activiteiten met onze wijk. Halloween vieren, nieuwjaarsreceptie, … alle om mekaar goed te leren kennen. De volwassenen verzamelen elke dinsdag om 19 uur om 5 kilometer te wandelen. Voor de kids is er op zondagen om 9.30 uur een jogging.”

Een ochtendfeest met o. m. als ingrediënten een rechtstreekse uitzending op Radio 2, een optreden van Bart Kaëll, manden vol ontbijtkoeken en vooral de grote vreugde met de behaalde titel. Op een bord is deze prestatie vereeuwigd. Gisteren was het de hele dag een drukte op het plein in de wijk. Technici kwamen en gingen en op het podium werd alles klaargezet voor de rechtstreekse uitzending. In de hele wijk was er sinds woensdagochtend parkeerverbod.  Bij de bewoners grote blijdschap. Pieter Deweer wist te vertellen dat de meeste van de bewoners enkele uren of een dag vrij namen op hun werk. “Er wonen hier enkele leerkrachten en zij regelden het met hun collega’s om het grote Jagershofmoment mee te kunnen beleven. 

Voor de kinderen van de wijk die hier vlakbij schoollopen beginnen de lessen vandaag iets later dan op andere dagen.” Tussendoor een interview met burgemeester Claude Croes en schepen Louis Vanderbeken met daarna als ultieme moment het onthullen van het uithangbord en een tweede optreden van Bart Kaëll  met de polonaise voor de ruim honderd feestenden. Tussendoor babbeltjes met bewoners en ook met de postbode die vandaag vrijaf heeft.